Roze picknick protest in Amersfoort voor weggepeste homo

Zondagmiddag hebben honderden mensen in Amersfoort een roze protest picknick gehouden op het skatepark aan de Van Randwijcklaan. Ze kwamen om de 27-jarige Henk te steunen, die al lange tijd door een groep jongeren ernstig wordt getreiterd omdat hij homo is. Na bedreigingen en mishandelingen voelde hij zich gedwongen om te verhuizen.

Niet alle buurtbewoners zijn homohaters en vinden dat dit ‘veel te ver is gegaan.’ Ze vinden dat dit moet stoppen: ‘Iedereen is zoals hij of zij is en dat heeft iedereen maar te accepteren.’ De picknickers hadden zich massaal gehouden aan de afgesproken dresscode: roze of in regenboogkleuren. Zelfs honden kregen roze accessoires om. Zelf had Henk van tevoren aangegeven niet te komen,. omdat zich zich in zijn eigen buurt nog niet veilig voelt. Amersfoort is nu in gesprek met hem  om een oplossing te zoeken.

Lees ook:Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort
Lees ook:‘Roze zaterdag 2011 in Almere’
Lees ook:Gaypride Amersfoort 2014
Lees ook:Roze Jaar Amersfoort van start
Lees ook:Amersfoort koopt huis weggepeste homo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>