COC Limburg tekent in grootste Limburgse gemeenten convenant met politieke partijen

In de week voor de gemeenteraad-verkiezingen tekent COC Limburg in de gemeenten Heerlen, Sittard-Geleen, Maastricht, Roermond, Venlo, Venray en Weert met een groot deel van de politieke partijen in deze gemeenten een convenant ter bevordering van een integraal diversiteitsbeleid. COC Limburg vindt dit een belangrijke stap die kan bijdragen aan de verdere verbetering van de positie van LHBT-ers in de Provincie Limburg. Hun sociale acceptatie is, ondanks alle wettelijke verworvenheden, nog helemaal niet vanzelfsprekend (bron: persbericht).

Zo vindt een op de vijf middelbare scholieren nog steeds dat homo’s en lesbo’s niet welkom zijn op school en dat ze gepest moeten worden. Homo is het meest voorkomende scheldwoord op de middelbare school. Zeven van de tien LHBT-ers krijgen te maken met discriminerend geweld (fysiek en/of verbaal). Zestig procent zal daarom niet hand in hand over straat lopen om negatieve reacties te voorkomen. De positie van roze ouderen in verzorgingshuizen is vaak eenzaam. Onderwijs, sport, veiligheid en ouderen zijn daarom belangrijke thema’s in het convenant. Rond het thema ouderen werkt COC Limburg samen met Anbo, KBO en PCOB. Deze ouderenorganisaties zullen het convenant daarom mede ondertekenen.

Met dit convenant beloven de politieke partijen dat ze zich inzetten voor een integraal diversiteitsbeleid in hun gemeente, waarvan de sociale veiligheid voor hen een belangrijk onderdeel is. In het convenant staat ook dat zij, als zij plaatsnemen in een nieuw gemeentebestuur, daar waar mogelijk, diversiteitsbeleid zullen afdwingen. Dat betekent bijvoorbeeld dat er aanvullende voorwaarden worden gesteld aan elke subsidieverlening en dat aan alle diensten voor de burgers eisen worden gesteld op het gebied van diversiteitsbeleid. En mochten partijen in de oppositie komen dat zij het gemeentebestuur hierop kritisch zullen volgen.

Lees ook:COC Limburg organiseert debat alternatieve woonvormen voor lhbt-ouderen in Glaspaleis Heerlen
Lees ook:COC Limburg in debat met politiek over LHBT-beleid
Lees ook:‘Onderwijs uit de kast’: Nijmeegse aanpak veiligheid homo’s op scholen werkt
Lees ook:Kick-off Gay-Straight Alliances Limburg
Lees ook:Project Veilige School voor homo’s in Heerlen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>