Miljardair wil donaties aan Cameron terug vanwege homohuwelijk

Miljardair en hedgefonds tycoon Michael Hintze wil zijn geld terug, dat hij aan de Britse Conservative Party doneerde, vanwege het homohuwelijk. De regering van Cameron heeft besloten dat in Engeland en Wales het burgerlijk huwelijk eind maart opengaat voor koppels van hetzelfde geslacht. Huntze doneerde 2,5 miljoen pond en wil dat nog voor de verkiezingen van 2015 terughebben.Volgens een Tory-insider heeft hij zijn buik vol van David Cameron en George Osborne, die samen een coalitieregering leiden.

Het homohuwelijk druist in tegen zijn katholieke geloof. Daarnaast vindt hij als vrije jongen in de wereld van het grote geld het economische beleid niet radicaal genoeg. Er wordt gefluisterd dat de warme band tussen de 60-jarige geldmagnaat en Downing Street 10 sinds 2011 zijn bekoeld. Vorig jaar zou Number 10 er een stokje voor hebben gestoken dat Hintze tot ridder zou worden geslagen, iets waarover hij ook not amused is.

Lees ook:David Cameron krijgt PinkNews Award voor erkenning ‘homohuwelijk’
Lees ook:Trump benoemt antihomo-activiste Betsy DeVos tot staatssecretaris van Onderwijs
Lees ook:Kritiek kerken op uitspraken Cameron over homohuwelijk
Lees ook:David Cameron wil homohuwelijk
Lees ook:Brendan Eich alweer weg bij Mozilla na ophef over homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>