Homo’s niet welkom op St. Patrick’s Day Parade in New York

Maandag 17 maart is het St. Patricks Day, een belangrijke dag voor de Ieren. Ook in de VS wordt de dag groot gevierd. Zo kent New York ieder jaar St. Patrick’s Day Parade, met 250 jaar een van de oudste parades van het land. Edoch: de roze medemens mag niet mee lopen, dat willen de organisatoren niet. Ze mogen wel meelopen, maar niet als openlijke homoseksueel.

Daarom komt het bestuur van de stad ook niet: het bestuur is het er niet mee eens dat roze Amerikanen van Ierse afkomst niet mee mogen paraderen. Individuele ambtenaren mogen dat wel, maar niet onder de de vlag van het stadsbestuur of vaneen andere officieel stadsorgaan. ‘Ik zal meedoen aan een aantal andere evenementen om de Ierse roots van deze stad te eren, maar ik ben het niet eens met de organisatoren van deze parade’, zei de kersverse burgemeester Bill de Blasio. Hij zal de eerste burgemeester zijn in twintig jaar die niet meedoet. In 1993 bleef de toenmalig burgemeester om dezelfde reden thuis: toen werden LGBT’s ook geweigerd.

Lees ook:Heineken boycot St Patrick’s Parade New York omdat homo’s niet mogen deelnemen
Lees ook:‘s-Hertogenbosch in 2017 voor de tweede keer Roze Stad
Lees ook:St Patrick’s Parade New York nog altijd niet homovriendelijk
Lees ook:Niet iedereen blij met deelname homo’s aan St. Patrick’s Parade New York
Lees ook:Homo’s voor het eerst welkom op St. Patrick’s Parade New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>