Homogames in Moskou

Woensdag 26 februari en zondag 2 maart vinden in Moskou de Russian Open Games plaats. Of het roze sportevenement met de wet tegen ‘homopropaganda’ zonder slag of stoot in de Russische hoofdstad kan plaatsvinden, moeten we nog even afwachten. Hoe dan ook: de Russische sportfederatie voor LGBT’s heeft minister Schippers van Sport uitgenodigd om naar deze homospelen te komen en ze zal er vrijdag en zaterdag bij zijn. Misschien kan ze het Sotsji4All armbandje dragen (zie afbeelding), die werden gemaakt als uiting van protest tegen deze wet. 

Aan de Russian Open Games nemen zo’n honderd sporters uit Rusland en andere landen deel. Er staan acht sporten op het programma: badminton, basketbal, zaalvoetbal, skiën, zwemmen, tafeltennis, tennis en volleybal. Daarnaast zijn er demonstraties martial arts en kunstschaatsen. Schippers vindt dat ze erbij moet zijn en zei: ‘Het is belangrijk dat ook dit in Rusland plaatsvindt.’ Ze komt in binnen- en buitenland regelmatig op voor homorechten en -emancipatie. In 2012 voerde ze tijdens het EK Voetbal in Oekraïne gesprekken met homo- en mensnrechtenorganisaties uit dat land. Tijdens Roze Zaterdag 2013 in Utrecht verrichtte ze de aftrap van het voetbaltoernooi ‘Voetbalschoenen uit de kast’.

Lees ook:Acties homo’s bij Wall Street tijdens bezoek regering Rusland
Lees ook:Gay Games Keulen – de sporten
Lees ook:Iconische ‘queering-Poetin-poster’ verbonden
Lees ook:Dolly Bellefleur zingt Poetin Protestsong op 8 april in Amsterdam
Lees ook:Hongkong krijgt Gay Games 2022

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>