Duitse homokoppels mogen geen kinderen adopteren

Koppels van hetzelfde geslacht mogen in Duitsland geen kinderen adopteren. Voorlopig wil het Constitutionele Hof in Karlsruhe (het hoogste gerechtsorgaan van onze oosterburen) daarover geen uitspraak doen. Vrijdag wees het Hof een zaak af, die een lokaal gerechtshof in Berlijn had doorverwezen naar Karlsruhe, De zaak was aanhangig gemaakt door een homopaar, dat hun twee voormalige pleegkinderen wil adopteren, die inmiddels volwassen zijn.

Een jaar geleden verklaarde het Hof dat mensen die een civiel partnerschap met elkaar zijn aangegaan, dezelfde rechten hebben als getrouwde echtparen, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen. Sindsdien kunnen zij de biologische kinderen van een van beide partners adopteren, maar koppels van hetzelfde geslacht kunnen dat alleen ‘op individuele basis’, niet als koppel en zeker geen kinderen van anderen. Het huwelijk is in Duitsland nog altijd gereserveerd voor een man en een vrouw. Al zeggen veel Duitse homo’s en lesbo’s dat ze met elkaar ‘verheirated’ (getrouwd) zijn, voor hen is het huwelijk nog steeds niet opengesteld; waarschijnlijk hebben zij via de notaris een civiel partnerschap getekend.

Lees ook:Duitse homo’s kunnen vanaf vandaag officieel trouwen
Lees ook:Colombia schaft verbod adoptie door same-sex koppels af
Lees ook:Denemarken was 25 jaar geleden eerste land met geregistreerd partnerschap
Lees ook:Finse homo’s kunnen eerdaags eindelijk ook trouwen
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Noorwegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>