President Gambia: ‘Homo’s moeten als malariamuggen worden bestreden’

Nóg een Afrikaans land waar homo’s niks te zoeken hebben: Gambia. De president van dit land, sinds een militaire coup in 1994 aan de macht,  zei dinsdag dat homo’s ‘ongedierte‘ zijn en moeten worden ‘bestreden als malariamuggen, zo niet agressiever.’ Hij zei het in een toespraak die de 49e verjaardag markeerde van de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië.

Veel Afrikaanse staten waren Britse koloniën en hanteren tot op de dag van vandaag Victoriaanse wetten van 150 jaar geleden. De president stelde voor dat Gambia geen ontwikkelingshulp wil hebben van welk land dan ook, dat het welzijn van LGBT’s als eis stelt. ‘Voor zover ik kan beoordelen, staat LGBT alleen synoniem voor lepra, gonorroe, bacteriën en tuberculose, die de mensheid geen goed doen. In het verleden noemde hij homo’s ‘een bedreiging voor de mensheid’ en vorig jaar zei hij dat homorechten ‘een grote vergissing voor Afrika zijn’ en dat mensen van hetzelfde geslacht niet met elkaar kunnen trouwen of daten.

Lees ook:Heksenjacht op homo’s en lesbo’s
Lees ook:Jacht op homo’s dreigt gruwelijk te worden
Lees ook:Nederlandse homo beboet in Gambia
Lees ook:Gambia vakantieparadijs, maar niet voor homo’s
Lees ook:Gevluchte Belg bondscoach homofobe Gambia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>