Input gevraagd voor Roze Gemeentegids

Judith Schuyf van Movisie, het landelijk kenniscentrum op het gebied van sociale vraagstukken, is bezig met een nieuwe Roze Gemeentegids. Hierin wil zij onder andere een overzicht maken van projecten, activiteiten en interventies die gemeenten kunnen inzetten om de acceptatie van LHBT’s te bevorderen. Movisie heeft hiervoor een vragenlijst uitgezet bedoeld voor iedereen die actief is op dit terrein en weet wat er op lokaal niveau voor LHBT’s gedaan wordt. 

Veel gemeenten willen meer inzicht krijgen in hoe de de acceptatie van LHBT’s effectief kunnen bevorderen. Movisie heeft jarenlang de Monitor LHBT gemeentebeleid gemaakt. De uitkomsten van deze monitor droegen hun steentje bij bij de ontwikkeling van het programma Lokaal LHBT-beleid van het Ministerie van OCW, waarin op dit moment 41 gemeenten actief aan meewerken. De meest recente editie stamt uit 2012 en is gebaseerd op gegevens uit 2010. Dat is alweer een poos geleden, dus vindt Movisie het hoogste tijd om ‘verse’ input te vragen. De nieuwe Roze Gemeentegids moet op 12 december 2014 uitkomen.

Lees ook:Movisie en de Regenboogsteden
Lees ook:Judith Schuyf krijgt een lintje
Lees ook:LHBT voorlichting voor asielzoekers
Lees ook:Bussemaker verlengt programma Regenbooggemeenten tot eind 2017
Lees ook:Meer aandacht voor homo-emancipatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>