Obama dreigt Oeganda om anti-homowet

Harde taal vanuit het Witte Huis richting Oeganda: president Obama heeft zijn Oegandese ambtsgenoot Museveni gewaarschuwd dat de relatie tussen beide landen onder druk komt te staan, als hij de anti-homowet ondertekent. Obama noemt de wet een ‘enorme stap achteruit voor de Oegandezen’. Na aarzelingen heeft Museveni besloten de wet te ondertekenen.

Eerder nam het parlement met grote meerderheid de wet aan die homoseks zwaar bestraft. Aanvankelijk werd voorgesteld dat homo’s de doodstraf konden krijgen. Vanuit de hele wereld ware ner protesten tegen deze nieuwe wet. Medici zouden hem hebben uitgelegd dat homo’s een groot gevaar zijn voor de volksgezondheid en dat homoseksualiteit niet aangeboren is, maar aangeleerd.  Homoseksualiteit is verboden in 37 landen in Afrika. Veel van die landen waren vroeger Britse koloniën en hanteren nog altijd anti-homowetten uit het Victoriaanse tijdperk. Weinig Afrikaanse homo’s durven uit de kast te komen, uit angst voor verliesvan hun baan, geweld en vervolging.

Lees ook:Anti-homowet in Oeganda: een westers export product?
Lees ook:Gelijke rechten voor LHBT’s nog altijd vooral een westerse aangelegenheid
Lees ook:Onderzoek naar ‘homo-gen’ levert nog geen eenduidig bewijs
Lees ook:Hiv healings gevaar voor volksgezondheid
Lees ook:Noord-Cyprus schrapt wet tegen homoseksualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>