Kansas: Republikeinen willen anti-homowet

Republikeinen in de Amerikaanse staat Kansas pleiten voor een wet die discriminatie van koppels van hetzelfde geslacht uit geloofsovertuiging toestaat. De wettekst, zoals die er nu ligt, verleent horeca en winkels toestemming de roze medemens bediening te weigeren als dat ingaat tegen het geloof. In het Huis van Afgevaardigden werd de wet afgelopen woensdag met grote meerderheid aangenomen. De wet moet nog naar de Senaat, die net als het Huis van Afgevaardigden in deze staat door de Republikeinen wordt beheerst.

De president van de Senaat, Susan Wagle, verwacht echter niet dat de ‘lisence to discriminate‘-wet er in deze vorm door komt. Dat zou ook heterokoppels raken. De wet heeft het niet rechtstreeks over same-sex koppels, maar over religieuze waarden versus seks & gender. Met deze wet in de hand zou service kunnen worden geweigerd aan koppels waarvan de vrouw full-time buitenshuis werkt. LGBT’s worden tegenwoordig wel beschermd als ze bij overheidsinstellingen werken. Homoseksuele contactyen zijn in Kansas ook niet verboden. Niet dor de staat Kansas, maar door het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Lees ook:Protesten tegen anto-homowet Arizona
Lees ook:Republikeinen willen anti-homowetten terugdraaien zodra Trump president is
Lees ook:Maryland achtste Amerikaanse staat met homohuwelijk
Lees ook:Stagneert ‘homohuwelijk’ in VS?
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in New York

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>