Homo-razzia in Nigeriaanse hoofdstad

In de Nigeriaanse hoofdstad Abuja heeft een meute van veertig mensen een homo-razzia gehouden en veertien mannen in het holst van de nacht van hun bed gelicht, met als doel de buurt ‘te zuiveren’ van homo’s. Vier van hen werden naar een politiebureau gebracht, waar de politie erop los sloeg en zei dat ze 14 jaar de gevangenis in zouden gaan.

Een kersverse ‘Jail the Gais’ wet maakt het in Nigeria mogelijk mensen te straffen die een same-sex huwelijk met elkaar zijn aangegaan en meetings om de roze medemens te ondersteunen strafbaar maakt. Uiteindelijk werden de vier mannen vrijgelaten, omdat er geen bewijs was dat ze homo zijn en tijdens de razzia niet op seks met elkaar werden betrapt. Hun woningen werden beklad met de leuze ‘Homosexuals, pack and leave’ (Homo’s kap je biezen en vertrek).

Lees ook:Alcoholics Anonymus starten gay groep
Lees ook:Kerk in Harlem – New York vervloekt alle LHBT-ondersteuners
Lees ook:Lesbo’s scheiden vaker dan homo’s
Lees ook:Kiss-in tegen homohaat in Wenen
Lees ook:Jong&Out viert 1-jarig bestaan op nieuwe locatie in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>