Herdenking Fabiola op Valentijnsdag op Ruigoord

Op Valentijndag 14 februari zal Fabiola worden herdacht. Er staat een feestelijk programma gepland op Ruigoord, dat om 19.00 uur begint. Op Facebook doen vrienden de volgende oproep: Wil je ook iets op deze feestelijke herdenkingsavond (Fabiola had dat zeker gewild) voordragen zoals een gedicht, een stuk muziek spelen, meld je aan via de website of Facebook. Vorig jaar 26 januari overleed Fabiola, de artiestennaam van levend kunstwerk Peter Alexander van Linden. Kort voor zijn  overlijden zette Fabiola vanaf zijn ziekbed in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam nog eenmaal zijn bedoelingen  uiteen in een interview met Menne Vellinga (youtube: klik hier). Aan het slot daarvan deed hij een laatste oproep:

Mijn wens is dat iedereen een stukje geluk krijgt en dat iedereen zich daartoe moge inzetten zodat de wereld een stukje rechtvaardiger wordt en goed voor alle mensen. Want de zon schijnt voor iedereen, de sterren en de maan ook. Dus mensen, blijf toch je inzetten voor een betere wereld – en dan bedoel ik: mensenrechten, dat iedereen zijn eigen leven kan leiden, dat er meer vrede komt, dat de Palestijnen en Israël kunnen samenleven, in plaats van oorlog. Dat Rusland vrijer wordt. Dat China vrijer wordt. En dat overal ter wereld de homorechten gerespecteerd worden.

Denk niet: ik kan niets, ik ben niets, wat kan ik nou bijdragen. Want als je niet, zoals ik dat heb gedaan, als individu in het zicht wilt lopen, dan draag je al iets bij doordat je met zijn allen op een demonstratie jezelf kunt laten zien. Of, bijvoorbeeld, door iets anders, dat je thuis kunt doen in je luie stoel. Bijvoorbeeld dat je een e-mail durft te sturen naar een president en daarin reageert op iets dat onrecht is. Dus mensen, strijdbaar blijven en opkomen tegen onrecht.

Lees ook:Vrijdag uitvaart Fabiola
Lees ook:Paradiso: Absolutely Fabiolala Show op Wereld Aids Nacht
Lees ook:Britse sportorganisaties tekenen verdrag tegen homofobie
Lees ook:STOP AIDS NOW: ‘Lefgozers gezocht!’ (vanaf 4 juli)
Lees ook:Win een schone onderbroek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>