Schaatsbaan Rotterdam op 14 februari Valentine On Ice met roze tintje

De 100.000ste bezoeker is dit weekend verwelkomd op Schaatsbaan Rotterdam. Sinds 7 februari kan iedereen die komt schaatsen de Olympische Spelen op groot scherm volgen: alle uitzendingen van de NOS zijn live te zien. Dit scherm staat buiten op het winterplein naast de  ijsbaan. Cultuurliefhebbers maken kans op een VIP-treatment van Swan Lake on Ice in het Luxor theater en als klapper op de vuurpijl is er een Valentijn feest met een roze tintje in samenwerking met Pridehouse Rotterdam. Hierin alle roze organisaties in Rotterdam samen, zoals COC Rotterdam, sportvereniging Ketelbinkie, Rainbow City Rotterdam en RotterdamV (bron: persbericht).

De bedoeling is dat op 14 februari een tram – onder de naam Poetin Expres – vertrekt vanaf de Coolsingel, waar de organisatie van Pride House Rotterdam instapt. De tram rijdt vervolgens naar Humanitas Bergweg om een koor op te halen. Het koor vormt een roze dweilorkest. Deze stoet gaat vervolgens als een soort gay pride door de stad. Wanneer de tram aankomt bij Schaatsbaan Rotterdam barst het feest los. Schaatsbaan Rotterdam faciliteert een romantisch diner voor twee voor een symbolisch bedrag van 14,02 euro per persoon (bij Schaatsbaan Rotterdam wordt alleen gepind). Aanwezigen die niet van de songfestivalnummers houden of hun zangtalent niet willen verkennen kunnen via het grote scherm kijken naar het figure skating dat die dag plaats heeft in Sotchi. Het single mens free figure skating onderdeel begint om 19.00 uur. De organisatie Pride House Rotterdam kijkt uit naar het feest bij Schaatsbaan Rotterdam. ‘Op de Olympische Spelen in Sotchi mag het niet, dus doen we het bij ons in Rotterdam’, zegt een woordvoerder.

Lees ook:Glasgow Commonwealth Games krijgt Pride House
Lees ook:Roze Koor zoekt versterking
Lees ook:Rotterdam Pride start op vrijdag 23 september met de Pride Walk
Lees ook:Nieuw zangkoor in Eindhoven met ‘touch of gay’: Mannenakkoord
Lees ook:Commonwealth Games: 42 homofobe landen versus 12 vrije naties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>