Global Day of Action tegen anti-homowet Oeganda

Maandag 10 februari is de Global Day of Action tegen de anti-homowet in Oeganda. De wereldwijde actiedag is uitgeroepen door de Oegandese LHBT-beweging SMUG (Sexual Minorities Uganda). Je kunt meedoen aan de Twitter Blast (een tweet naar het parlement, de premier en de president van Oeganda) en de Speak Out (zoveel mogelijk liefst Engelstalige berichten) op sociale media.

De oorspronkelijke tekst voor de tweet is: Don’t Prosecute, Protect LGBT Ugandians: The World is Watching – @AmamaMbabazi – @Parliament_UG – @StateHouseUg#StopAHB. In december 2013 werd in Oeganda een wet aangenomen, waarmee alle openbare uitingen van homoseksualiteit strafbaar worden. Organisaties die zich inzetten voor roze emancipatie kunnen worden verboden en mensen die LHBT’s kennen, moeten dat aan de autoriteiten melden, anders zijn ook zij strafbaar.

Lees ook:Homo’s Oeganda kunnen levenslang achter de tralies
Lees ook:Constitutionele Hof Oeganda verklaart anti-homowet ongeldig
Lees ook:Oeganda dreigt Aids Research Centre mis te lopen
Lees ook:Friday’s floorfillers: Village People’s – Y.M.C.A.
Lees ook:Bliksemactie Amnesty tegen antihomowet Oeganda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>