Eerste baby op komst na eerste speeddate voor roze ouderschap

Speeddaten is voor homoseksuele wensouders en singles een nieuwe manier om een gezin te vormen. Voor homo’s en lesbiennes is het krijgen van kinderen ingewikkelder dan voor hetero’s. Je hebt er een co-ouder of een donor voor nodig, maar waar ontmoet je die? Op donderdag 20 maart 2014 organiseert Stichting Meer dan Gewenst van 20.00 tot 22.00 uur een speeddate-avond waar wensouders elkaar kunnen treffen. De allereerste speeddate vorig jaar heeft al concreet resultaat opgeleverd: deze zomer verwachten twee homomannen en een single heterovrouw de eerste speeddate baby (bron: persbericht).

‘Van oudsher vinden lesbische en homo(stellen) elkaar via Meer dan Gewenst. De combinatie single heterovrouw met homo(stel) zit in de lift’, zegt bestuurslid Jelle Martens, zelf net vader van een tweede kind. ‘Homo’s dachten vroeger: ik ben homo, dus ik zal nooit kinderen krijgen. Nu homo-zijn geaccepteerd is en mannen samen kunnen leven, komt er ruimte voor die kinderwens. Dat sluit mooi aan bij de wens van single heterovrouwen die graag een kind willen, maar graag een vader voor het kind willen.’ Mensen ontmoeten elkaar via onze website waar wensouders oproepen plaatsen om een donor of co-ouder te vinden. Toch is er veel behoefte aan een speeddate. Martens: ‘Als je samen een gezin wilt stichten, is een klik zeer belangrijk. Of die klik er is, voel je face to face meteen.’

Tijdens de speeddate kunnen mensen elkaar leren kennen in korte gesprekken van 9 minuten. Kinderwens-coach en bestuurslid Sara Coster leidt de avond in. Tussendoor is er tijd voor een hapje en een drankje en het inwinnen van informatie bij leden van Meer dan Gewenst over donorschap en co-ouders met een roze tintje. Stichting De stichting zet zich in voor lesbo’s, homo’s en biseksuelen die binnen hun relatie kinderen willen en organiseert onder andere wensouderbijeenkomsten en activiteiten voor kinderen met roze ouders. De eerstvolgende wensouderbijeenkomst is op zaterdag 5 april.

Deelname: In verband met de te maken indeling van de gesprekken, is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dit kan via www.meerdangewenst.nl . De kosten bedragen 15 euro per persoon. (exclusief 1,50 ticketkosten). Locatie: Amsterdam, de exacte locatie wordt doorgegeven na aanmelding. Voor de donor-situatie kan er vanuit het hele land aangemeld worden, voor co-ouderschap alleen uit de Randstad (Amsterdam en Utrecht en omgeving en Zuid Holland)

Lees ook:Kinderwens-speeddate Meer dan Gewenst in Nijmegen
Lees ook:Steeds meer homo’s hebben een kinderwens
Lees ook:Roze Dag voor het Gezin
Lees ook:Roze Dag van het Gezin bij het COC
Lees ook:Petitie om meerouderschap regenbooggezinnen wettelijk te regelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>