Homo’s hebben geen leven in Kirgizië

Homo’s hebben geen leven in Kirgizië, een Centraal-Aziatisch land dat grenst aan China en tot 1991 deel uitmaakte van de Sovjet Unie. De politie maakt er zich regelmatig schuldig aan afpersing, bedreiging, willekeurig gevangen zetten, mishandeling en seksueel misbruik van homo’s en biseksuelen. Dat schrijft Human Rights Watch in een rapport dat vandaag is uitgebracht. Daarvoor werden veertig LHBT’s uit het land geïnterviewd. 

Zo werd een 32-jarige man gevangen genomen, geslagen, gedwongen een bekentenis af te leggen en contactgegevens van familie en werkgever te geven. Er was één manier om er onderuit te komen: het geven van geld én de contactgegevens van andere homo’s. ‘Ze vertelden ons dat we het verdienden: politiegeweld tegenover homo- en biseksuele mannen in Kirgizië.’  Hoewel seks tussen mannen in Kirgizië sinds 1998 niet meer verboden is, worden homo;s inde praktijk regelmatig gestraft voor hun geaardheid, meldt het rapport. Het conservatieve land is tot op het bot homofoob. Mannen worden geacht te trouwen met een vrouw en kinderen te produceren. Homoseksualiteit geldt als een grote zonde of een ziekte. Het gevolg is dat de meeste homo’s in de kast blijven.

Lees ook:Kirgizië stevent af op anti-homowet
Lees ook:Kirgizië werkt aan nog strengere anti-homowet dan Rusland
Lees ook:Homo’s hebben geen leven in Iran
Lees ook:Homoseks: 7000 zweepslagen
Lees ook:Demonstratie tegen anti-homowet Kirgizië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>