Homo-activisten mogen voor half geld naar Sotsji

Touroperator Corendon heeft homo-activisten 50 procent korting op vliegtickets naar Sotsji. Dat beloofde Corendon-baas Atilay Uslu in een interview op BNR radio. Hij vertelde er niet bij hoe hij de korting in praktijk gaat regelen, bijvoorbeeld of en hoe hij het reisdoel van zijn passagiers gaat controleren. Corendon is al sponsor van zijn eigen schaatsploeg en biedt rechtstreekse vluchten aan naar de Winterspelen in Sotsji, van 7 tot 23 februari zijn twee tot vijf dagen te boeken voor een prijs tussen 399 en 799 euro.

He tfeit dat hij sponsor van een schaatsploeg is (met onder meer schaatsers Jan blokhuizen, Marrit Leenstra en Lotte van Beek) wil niet zeggen dat Uslu niets op heeft met mensenrechten in Rusland: ‘De homo’s kunnen met mij, met Corendon, naar Sotsji om te protesteren.’ Ook zijn zus gaat er gekleed met een roze sjaal naartoe. Een voorlichter van de charter maatschappij liet weten dat Usli’s uitspraken geen oproep zijn om te komen demonstreren: ‘Iedereen moet naar Sotsji kunnen, gay or straight.’  Volgens Uslu was Sotsji ‘de homo-uitgaansplek van Rusland’, maar door het strengere Russische beleid nog maar één homobar over. Burgemeester Anatoli Pachomov heeft maandag nog dreigende taal richting roze medemens gesproken:  ze zijn welkom in zijn stad, maar moeten zich aan de Russische wetten houden.

Lees ook:Poetin ‘is bevriend met homo’s’
Lees ook:Franse top niet naar Winterspelen Sotsji
Lees ook:Wereldwijd homoprotest tegen Sotsji
Lees ook:Vice-president Europese Commissie boycot Winterspelen Sotsji
Lees ook:Nieuw-Zeelandse sporter komt op voor homo’s in Sotsji

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>