Noord-Cyprus schrapt wet tegen homoseksualiteit

Politici in de Turkse republiek op Noord-Cyprus hebben gestemd voor het intrekken van een wet die homoseksualiteit verbiedt. Het markeert het einde van een jarenlange lijdensweg voor roze Turks-Cyprioten. De wet moet nog worden ondertekend door de leider van het land, Dervis Eroglu, maar hij schijnt er niet op tegen te zijn om zijn handtekening eronder te zetten.

De oude wet stamt nog uit de koloniale tijd, toen het eiland een Britse kolonie was. Net als veel landen in Afrika golden ook hier nog wetten uit de Victoriaanse tijd. Waar landen als Nigeria en Oeganda volharden en er bij hun anti-homowetten nog een schep bovenop hebben gedaan, gooit Cyprus de antieke wetten in de prullenmand. Noord-Cyprus is hiermee het laatste stukje Europa waar homoseksualiteit nog altijd verboden was.

Lees ook:Homoseksualiteit niet langer strafbaar in Belize
Lees ook:Cameron: Geen ontwikkelingsgeld naar homofobe landen
Lees ook:Cameron wil homofobie in Gemenebestlanden aanpakken
Lees ook:Afrikaanse homo: ‘Doodt ons, óf geef ons gelijke rechten’
Lees ook:India anderhalve eeuw terug met strafbaar houden homoseksualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>