Geen Nederlandse homo-vertegenwoordiging mee naar Sotsji

Het kabinet neemt geen homo-vertegenwoordiging uit Nederland mee naar de Winterspelen in Sotsji. De roze medemens moet thuisblijven, of op eigen kracht naar de Spelen afreizen en meehossen op de tribune bij het schaatsen. Minister Timmermans van buitenlandse Zaken heeft in een brief aan de Kamer geschreven dat ‘accreditatie van een extragast niet mogelijk is’.

Om veiligheidsredenen wil het kabinet niet iemand zonder accreditatie meenemen. Afgelopen zaterdag schreef auteur Arthur Japin een open brief in de Volkskrant waarin hij Rutte aanbood mee te gaan om zich in te zetten voor de homorechten. De Tweede Kamer had kritiek op de (in vergelijking met andere landen) topzware delegatie die Nederland naar de Spelen stuurt. De Kamer vroeg Rutte als alternatief om een vertegenwoordiging van de roze medemens mee te nemen.

Lees ook:Tv-tip: Leve Sotsji! en Out There-II
Lees ook:Achtste Jacob Israël de Haan-lezing: woensdag 19 oktober
Lees ook:Kabinet steunt Gay Games Amsterdam
Lees ook:Weg met de weigerambtenaar!
Lees ook:D-Day voor voorlichting en weigerambtenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>