Duitse Olympiërs in regenboog-outfits

De Duitse sporters gaan naar de Olympische Winterspelen van Sotsji in outfitjes die verdacht veel op de regenboogvlag lijken, het internationale LGBT-symbool. De damesbroeken zijn oranje met fleurige bloemetjes, de herenbroeken wit en de jassen hebben zo’n beetje alle kleuren van de regenboog. Op de mutsen is de Duitse vlag te herkennen. Mode-ontwerper Willy Bogner ontwierp de sportuniformen in samenwerking met Adidas.

Er wordt gefluisterd dat de kleding een stiekem protest is van de Duitsers tegen de Russische anti-homowetten, iets dat Bogner zelf ontkent. Hij zei zich te hebben laten inspireren door de ‘fantastische atmosfeer’ tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München. Ook het Duitse Olympisch Comité ontkent dat de kleding een protestuiting is. Maar het staat ons als kijkers natuurlijk vrij om er op los te associëren en te interpreteren. Zelfs in Rusland.

zie ook: Sotsji Bareback Qualifications

Lees ook:Wereldwijd homoprotest tegen Sotsji
Lees ook:Ludiek protest atleten op WK in Moskou
Lees ook:Vice-president Europese Commissie boycot Winterspelen Sotsji
Lees ook:Sotsji4All-armbandje als protest tegen anti-homowet Rusland
Lees ook:Tv-tip: Leve Sotsji! en Out There-II

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>