Anti-homogeweld in Nederland

 

Woensdag kwam de nationale politie naar buiten met het rapport Antihomogeweld. Het was voor het eerst dat de politie een landelijk beeld kan schetsen van de aard en omvang van geweld tegen homoseksuelen. Het is dan ook een ‘nulmeting’,. Mogelijk vindt er aan de hand van dit onderzoek jaarlijks een meting plaats, op basis waarvan de politie meer gegronde uitspraken kan doen, zei een woordvoerster.

Uit het nu gedane onderzoek blijkt dat er tussen 1 januari 2009 en september 2013 landelijk gemiddeld drie keer per week een melding binnenkomt van anti-homogeweld. In totaal werd 769 keer geweld tegen homo’s geregistreerd. Ongeveer 60 procent van de meldingen komt uit Amsterdam. COC Limburg pleit voor meer Roze in Blauw in de provincie Limburg: speciale teams die zich vooral richten op anti-homogeweld. Concrete Limburgse cijfers zijn er overigens niet.

Lees ook:COC eist maatregelen tegen anti-homogeweld
Lees ook:Bijna kwart Nederlandse homo’s slachtoffer van antihomogeweld
Lees ook:Discriminatie homo’s en Joden neemt toe
Lees ook:Homogeweld helemaal niet werk van allochtonen
Lees ook:COC eist aanvullende maatregelen tegen geweld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>