President Oeganda weigert ondertekening nieuwe antihomowet

President Yoweri Museveni van Oeganda weigert een nieuwe wet te ondertekenen, die het homoseksuelen in het land nog moeilijker maakt dan dat ze het er al hebben. Als die nieuwe wet erdoor komt, kunnen homo’s levenslang de gevangenis in. De president schreef in een brief aan het parlement dat als die wet er komt, mensen in kwestie ‘ondergronds gaan om daar hun homoseksuele of lesbische praktijken voort te zetten’.

Hij zinspeelt erop dat mannen homo zijn ‘om er geld aan te verdienen’ en vrouwen lesbisch omdat ze ‘seksueel tekort komen’ en suggereert dat er betere manieren zijn om mensen ‘van hun homoseksualiteit te bevrijden’. Hoe dan ook, Oegandese homo’s juichen zijn veto toe. African LGBTI Out & Proud, dat vanuit Groot-Brittannië opereert, heeft het nieuws verwelkomd, al vinden ze dat de president een stap verder moet gaan en de nieuwe wet ongrondwettig moet verklaren. Zaterdag organiseert de Nederlandse afdeling om 14.00 uur een protestbijeenkomst op het Homomonument.

Lees ook:Antihomo president Oeganda naar Londen voor investeerders-top
Lees ook:Europa moet ‘direct in gesprek met president Oeganda’ over anti-homowet
Lees ook:Litouwse parlement neemt homofobe wet tóch aan
Lees ook:PvdA wil antihomobeleid Oeganda harder aanpakken
Lees ook:Litouwen verslikt zich in antihomo wet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>