IOC-lid Italië: ‘Absurd dat VS 4 lesbo’s naar Sotsji stuurt’

Een Italiaans IOC-lid is not amused over het Amerikaanse besluit om vier openlijke homoseksuelen op te nemen in de officiële delegatie naar de Winterspelen in Sotsji. Mario Pescatnte ‘is zo boos, dat hij in zijn kritiek niet eens de juiste genders weet te benoemen’, meldt Pinknews. ‘Het is absurd dat zo’n land vier lesbiennes naar Rusland stuurt’, zei de Italiaan in Milaan. De Amerikaanse delegatie telt twee lesbiennes en twee homomannen.

Pescante: ‘De Spelen zijn niet de gelegenheid en de plek om rechten te promoten die sport dagelijks ondersteunt.’ De 75-jarige Italiaan ontkent aantijgingen dat hij homofoob zou zijn, ‘Natuurlijk niet’, zei hij. ‘Ik wilde alleen aanstippen dat politiek zich niet met de Olympische Spelen mag mengen. We hebben boycots gezien, zorgen om Aboriginals in Australië, de kwestie Tibet tijdens de Spelen in Peking. Genoeg is genoeg. Er zullen altijd issues zijn waar de Spelen worden gehouden, maar het is beter als duizenden journalisten erheen komen om verslag te doen van wat er zich afspeelt.

Lees ook:Billie Jean King toch naar Sotsji
Lees ook:COC start petitie tegen zware delegatie naar Sotsji
Lees ook:Geen Nederlandse homo-vertegenwoordiging mee naar Sotsji
Lees ook:Mooie mannen in zwembroek
Lees ook:Homorechtenactiviste in plaats van Obama naar Winterspelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>