COC start petitie tegen zware delegatie naar Sotsji

COC Nederland is woensdag met een petitie gestart (klik hier voor de petitie) tegen de topzware delegatie die Nederland naar de Olympische Winterspelen in Sotsji gaat sturen. De petitie roept de regering en de Tweede Kamer op om de koning en de premier er niet heen te sturen: de minister van Sport zou volstaan, vindt het COC.

He tCOC wil dat de regering op die manier haar afkeuring laat blijken over de slechte situatie van LHBT’s en de mensenrechtensituatie in het algemeen in Rusland. De Russische LHBT-beweging heeft landen gevraagd niet hun hoogste vertegenwoordigers naar de Spelen te sturen. De VS, Duitsland, de UK, België , Frankrijk en Canada geven daar al gehoor aan. Of het wat uithaalt, valt te bezien. Vooralsnog toont Rutte zich halsstarrig, op het verbetene af. In december stuurde het COC al een brief aan de regering met het verzoek geen topzware delegatie te sturen. Overigens startte gay.nl vorige week ook al een petitie.

Lees ook:Ook Neelie Kroes vindt delegatie Sotsji te zwaar
Lees ook:Noorse homo-minister met zijn man naar Sotsji
Lees ook:Petitie tegen wegsturen homoseksuele docenten en scholieren
Lees ook:Geen Nederlandse homo-vertegenwoordiging mee naar Sotsji
Lees ook:Billie Jean King toch naar Sotsji

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>