Bedreiging in Groningen om geaardheid

Op het Centraal Station van Groningen zijn maandagavond vier mannen aangehouden die twee mannen in een trein hadden lastiggevallen om hun geaardheid. Volgens een woordvoerder van de politie was het viertal – mannen tussen 19 en 22 jaar – luidruchtig en liepen ze heen en weer in de coupé. Toen ze twee mannen bij elkaar zagen zitten, vroegen ze of ze homo waren.

Dat bevestigden de twee, waarop ze beledigingen en bedreigingen over zich heen kregen. Een conducteur die tussenbeide wilde komen, kreeg ook de volle laag. De vier mannen zijn opgepakt toen ze uit de trein kwamen. Ze zitten nog vast. Het tweetal en de conducteur hebben aangifte gedaan.

Lees ook:Homo NS-conducteur mishandeld
Lees ook:Vrouw opgepakt voor mishandelen homo’s
Lees ook:Politie Amsterdam: ‘Geweld tegen transgenders te weinig gemeld’
Lees ook:Amsterdam: opnieuw homo’s op straat mishandeld
Lees ook:Zweeds homokoppel drie maal in eigen woonplaats aangevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>