Jeugdleider Front-National wil antihomo-wet naar Russische model

De PVV zou zich achter de oren moeten krabben: de partij die voorstaat ‘homovriendelijk’ te zijn, wil bij de verkiezingen voor het nieuwe Europarlement in zee met het Front National (FN). De jeugdleider van deze Franse partij pleit voor de invoering in Frankrijk van een anti-homowet naar Russisch model. Dat zei hij in een radioprogramma. Hij noemde berichten over toenemend geweld tegen roze Russen ‘onzin’.

Het gaat hier om de 25-jarige Julien Rochedy, een rijzende ster binnen het FN die vooral bij jonge kiezer hoge ogen gooit. Hij hoort tot de intimi van partijleider Marie LePen en is in de komende gemeenteraadsverkiezingen kandidaat voor de FN in Montélimar. Vorig jaar schaarde het Front National zich bij de honderdduizenden tegenstanders van openstelling van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht. De FN is ook not amused over Pride-events: Marie LePen vindt ze ‘provocatief tegen anderen, met name katholieken’.

Lees ook:Monsterzege Front nationale belooft weinig goeds voor Franse LHBT’s
Lees ook:GroenLinks enige partij in Amstelveen die roze stemwijzer invulde
Lees ook:Controverse over deelname UKIP aan Pride in London
Lees ook:Henk Krol op lijst Euro-verkiezingen
Lees ook:Roze stemoproep Zwolse partijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>