Kiss-in op Griekse feestdag tegen anti-homo bisschop

Driekoningen was een feestdag in Griekenland. Homorechten-activisten gebruikten een traditionele religieuze ceremonie in Piraeus om te protesteren tegen de conservatieve aartsbisschop van Athene. Koppels van hetzelfde geslacht hielden een kiss-in om een statement te maken richting orthodoxe bisschop Seraphim en deelden pamfletten uit met de tekst ‘Liefde is geen zonde’.

Onlangs dreigde de bisschop iedereen te excommuniceren die achter legalisatie van same-sex partnerschap staat. Dat noemde hij ‘een onnatuurlijke afwijking die niet eens bij dieren voorkomt.’  Griekenland druist in tegen de Europese Conventie van de Rechten van de Mens, door koppels van hetzelfde geslacht niet dezelfde civiele rechten te garanderen als hetero’s. Op 7 november 2013 verklaarde het Europese Hof voor de Rechten van de Mens dat dit fout was. De Griekse regering was bij de religieuze viering aanwezig.

Lees ook:Nieuwe burgemeester Rio: ‘mislukte abortus oorzaak homo’s’
Lees ook:Denemarken was 25 jaar geleden eerste land met geregistreerd partnerschap
Lees ook:‘Surrogaatouders zijn walgelijke zedendelinquenten’
Lees ook:Partnerregistratie voor homo’s en lesbiennes op Aruba
Lees ook:Italië ver van homohuwelijk verwijderd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>