Bollywood ster in campagne tegen verbod op homoseks in India

In India doet een Bollywood ster aan een campagne tegen het opnieuw strafbaar stellen van homoseksuele handelingen. Imran Khan schaart zich in de rij critici en sloot zich aan bij de in India bekende comedy-groep All India Backod. De groep heeft een satirische video opgenomen (klik hier voor het verrukkelijk hilarische filmpje) over de perceptie van homoseksualiteit in India, waarin Khan domme vragen beantwoord. Het filmpje eindigt met de boodschap: ‘Ignorance is a choice’ (onverschilligheid is een keuze).

In de Hindustan Times legde Khan uit wat er achter het filmpje schuilgaat: laten zien hoe dom de denktrant is van mensen die tegen homoseksualiteit zijn. Begin december haalde het Hooggerechtshof in Dehli een 153 jaar oude wet terug uit de kast, die homo’s terug de kast indwingt. Mannen die het genoegen met elkaar hebben gehad en zijn ‘betrapt’ riskeren tot tien jaar achter de tralies te verdwijnen. Daarmee is India de 42e lidstaat van de Commonwhealth waar homoseks is verboden. Niet alleen Kham, maar ook andere Bollywood sterren hebben de herintroductie van de antihomowet veroordeeld.

Lees ook:Minister India noemt homoseksualiteit een westerse ziekte
Lees ook:Homoseksualiteit in India en de Indiase Cinema
Lees ook:Eerste roze filmfestival in India
Lees ook:Gay India op Amsterdam India Festival
Lees ook:India wordt homovriendelijker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>