Coca-Cola plaatst roze protestfoto’s op eigen website

Coca-Cola staat niet bekend als fervent voorvechter van homorechten: dat bleek wel toen de frisdranken-gigant zich weigerde openlijk uit te spreken tegen de antihomo wetten in Rusland. Coca-Cola is hoofdsponsor van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Toch heeft staan er foto’s op de officiële website van demonstraties tegen Coca-Cola. Voorvechters van mensen- en homorechten demonstreerden op 21 december in de Britse badplaats Brighton tegen Coca-Cola. De soft-drinkgigant publiceerde foto’s van de actievoerders op de eigen website.

De activisten hielden borden omhoog met teksten die Olympische sponsoren oproepen om de stilte te verbreken rondom de roze medemens en Rusland, om roze Russen te verdedigen en om ze te beschermen. In augustus hadden Coca-Cola en mede-hoofdsponsor van de Spelen, MacDonalds, in een statement laten weten dat ze de antihomo-wetten niet goedpraten, maar dat ze er geen reden toe zien om de Spelen niet in Sotsji te houden. ‘Het is een schandaal dat Coca-Cola zich weigert uit te spreken vóór gelijke rechten voor LHBT’s en andere mensenrechten in Rusland’, zei de Britse mensenrechtenactivist Peter Tatchell, die de campagne in Brighton op touw had gezet.

Lees ook:Actie: zet bazen Coca-Cola onder druk om antihomowetten Rusland te veroordelen
Lees ook:Coca-Cola verbiedt woord ‘gay’ in campagne
Lees ook:Tv-tip: Leve Sotsji! en Out There-II
Lees ook:Wereldwijd homoprotest tegen Sotsji
Lees ook:Homo’s moeten overwinning in Sotsji kunnen vieren met een zoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>