Ook Belgische premier boycot Winterspelen Sotsji

Ook de premier van België, Elio di Rupo, gaat niet naar de Olympische Winterspelen in februari in Sotsji. Di Rupo, zelf homoseksueel, komt niet om de Spelen te boycotten, maar omdat ‘het niet in de agenda was voorzien’, aldus een woordvoerder van de premier. Ook de Vlaamse minister-president Kris Peeters gaat niet naar Sootsji en zei dat hij dat  ’sowieso niet van plan was’. De rij regeringsleiders en staatshoofden die het sportgebeuren boycotten, groeit gestaag. Reden is de schendingen van de mensenrechten in Rusland, waaronder draconische wetten tegen homo’s.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans ontkende gisteren dat de Spelen ook vanuit ons land moeten worden geboycot. ‘Wegblijven zal niet helpen Rusland op een beter pad te krijgen’, aldus Timmermans. Vandaag werd bekend dat supporters alleen spandoeken mogen meenemen met een vertaling van de tekst in het Russisch, die van tevoren officieel moet zijn goedgekeurd. Die regeling geldt voor alle sportevenementen in Rusland en gaat per 20 januari in, ruim twee weken voor de Winterspelen beginnen.

Lees ook:Homorechtenactiviste in plaats van Obama naar Winterspelen
Lees ook:Homo’s moeten overwinning in Sotsji kunnen vieren met een zoen
Lees ook:Moslimfanaten bedreigen Belgische kandidaat-premier Di Rupo
Lees ook:Franse top niet naar Winterspelen Sotsji
Lees ook:Russische homo’s mogen naar Nederland komen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>