Europees Parlement keurt subsidies LHBT-rechten goed

Het Europese Parlement heeft een zevenjarig programma van het European Instrument for Democracy and Human Rights (EIDHR) goedgekeurd, dat vooral projecten en organisaties steunt die LHBT-rechten promoot en moet beschermen. Er komt geld vrij om discriminatie op grond van seksuele- en genderoriëntatie aan te pakken.

Het EIDHR-fonds is in 2006 opgericht en geeft subsidies aan civiele organisaties die strijden tegen racisme, discriminatie en xenofobie op basis van onder meer afkomst, ras, geloof, geslacht, seksuele voorkeur en genderidentiteit. Ook campagnes om vervolging van en geweld tegen LHBT’s te stoppen, kunnen subsidie krijgen. HettEIDHR kan van 2014 tot 2020 geld verwachten van de EU.

Lees ook:Italië verwerpt homofobe antidiscriminatiewet
Lees ook:Nederland niet naar VN racismeconferentie
Lees ook:Campagne tegen discriminatie in Utrecht
Lees ook:Roze Vredesloop Den Haag
Lees ook:Discriminatieverbod transgenders mogelijk in strafwet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>