LKP teleurgesteld over uitslag synode

De landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT’s, het LKP, is teleurgesteld over de uitslag van de synode van de Christelijk Gereformeerde Kerken (CGK) over homoseksualiteit. Het LKP is blij dat de kerk oproept ‘tot grotere behoedzaamheid tegenover homo’s en lesbiennes’, maar is er niet over te spreken dat de CGK voor veel LHBT’s een ‘onveilige en uitsluitende gemeenschap’ blijft.

Op de synode (kerkvergadering) op 27 november boog de goegemeente zich onder meer over de vraag ‘wat homoseksualiteit is’ en ‘hoe het in de kerk en in het licht van de Bijbel gewaardeerd moet worden’. Het LKP vindt het onderzoek eenzijdig en gebaseerd op oude ideeën. Zo blijven ze vasthouden aan het idee dat je je seksuele voorkeur zou kunnen veranderen: vooral kwalijk voor jonge mensen, vindt het LKP. Nieuwe inzichten daarover werden omarmd door andere kerken, maar de CGK schoof deze terzijde. Het LKP is wel blij met de oproep om meer zorg te bieden aan roze kerkgangers.

Lees ook:Streng gereformeerden gaan op roze gebied terug in de tijd
Lees ook:Protestantse Kerk Nederland wil ‘homohuwelijk’ weer op de agenda
Lees ook:Schotse Episcopale Kerk keurt homohuwelijk goed
Lees ook:Homokoppels struikelblok samenwerking kerken in Kampen
Lees ook:Episcopal Church VS trotseert Anglicaanse kerk en houdt vast aan gelijke LGBT-rechten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>