Veel roze ouderen gaan weer ‘in de kast’

Veel homoseksuele ouderen kunnen zichzelf niet zijn in verzorgingstehuizen. Zo blijkt uit het onderzoek Op weg naar betere roze ouderenzorg, dat verricht werd door Rainbow City Rotterdam en VU medisch centrum. Op woensdag 26 november presenteerden beide organisaties het rapport aan onder meer Korrie Louwes, Rotterdamse wethouder van Emancipatie, bij Stichting Humanitas. ’Roze ouderen worden vaak gepest en getreiterd door heteroseksuele medebewoner’s, zegt Arwin de Beer, onderzoeker Rainbow City Rotterdam (bron: persbericht).

‘Zij besluiten daarom weer ‘in de kast’ te gaan of daar te blijven.’ Zorginstellingen kunnen er veel aan doen om het klimaat voor deze ouderen te verbeteren. Bijvoorbeeld door de problematiek serieus te nemen, deze ouderen een veilige plaats te bieden, ontmoetingen te faciliteren en aandacht te vragen voor het onderwerp in beleid. Ook moet actief naar verbinding tussen roze en niet roze bewoners worden gezocht. Voor de verandering kan er bijvoorbeeld eens tijdens een filmavond een film wordt getoond over twee vrouwen die verliefd worden op elkaar.

Geïnteresseerden kunnen het rapport gratis downloaden via rainbowcityrotterdam.nl/onderzoek.

Lees ook:Symposium Roze Ouderenzorg
Lees ook:COC Limburg op de bres voor roze ouderen
Lees ook:Gay Living: eerste seniorencomplex voor roze ouderen in Rotterdam
Lees ook:Schaatsbaan Rotterdam op 14 februari Valentine On Ice met roze tintje
Lees ook:Rainbow Tour trekt gayscene in met belangrijke boodschap over Oekraïne-referendum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>