Elton John: we hebben ook mededogen nodig om aids te genezen

Als het stigma rond hiv en aids er niet zou zijn geweest, hadden we misschien helemaal geen wondermiddel nodig om het virus uit te bannen. Dat zegt de Britse zanger Elton John aan de vooravond van World Aids Day. In USA Today schrijft hij: ‘Dertig jaar geleden dook aids op en begon haar verwoestende werking binnen bepaalde Amerikaanse bevolkingsgroepen. Misschien zijn we nu bezig aan de eindspurt van de lange weg richting cure. Franse onderzoekers suggereren dat 14 patiënten zouden zijn genezen en in maart werd bevestigd dat een baby in Missisippi was genezen van hiv.’

De zanger vervolgt: ‘De trieste realiteit is dat het bijna zover is dat de wetenschap ons de middelen verschaft om deze epidemie te stoppen, maar het stigma tegenover mensen met aids weerhouden ons ervan de ziekte te stoppen. Diegenen die het meeste risico lopen de ziekte op te lopen, worden nog altijd het meest gediscrimineerd: armen, mensen met een andere huidskleur, homo’s, lesbo’s en transgenders en drugsgebruikers. Onze houding tegenover hen weerhoudt de maatschappij ervan maatregelen tegen de epidemie te nemen. Ik hoop en bid dat de wetenschap snel een cure voor aids vind. Maar er is meer nodig: het besef dat gebrek aan mededogen voor de slachtoffers de epidemie alleen maar verergert.’

Lees ook:Veel mensen hebben hiv, zonder dat te weten
Lees ook:Conferentie over genezing homo’s
Lees ook:Bijdrage Nederland aan Global Fund valt tegen op cruciaal moment in de aidsbestrijding
Lees ook:Aids binnen veertig jaar de wereld uit
Lees ook:Combinatie tbc- en hiv-infectie neemt fors toe in Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>