Wereld Aids Dag 2013

Zondag 1 december 2013 is het Wereld Aids Dag en wordt er overal in de wereld extra aandacht besteed aan de strijd tegen aids en opgeroepen tot solidariteit met mensen met hiv en aids (2014: klik hier). Ook in Nederland zijn allerlei activiteiten. De hele week wordt gratis op hiv getest tijdens de Europese testweek. Zaterdag 30 november is Carré het domein van Something Inside So Strong, een jaarlijkse bijeenkomst van en voor mensen met hiv. Maandag 2 december komen honderden professionals bijeen in de Beurs van Berlage voor het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2013.

Tijdens de Wereld Aids Nacht – van zaterdag op zondag – organiseren clubs en poptempels feesten en kust- en cultuurevenementen. In de Amsterdamse Paradiso staat de 11e editie van Lovedance, met als doel geld in te zamelen voor het Aids Fonds. Zondag 1 december is er in het Concertgebouw een uniek concert ten bate van het Aids Fond. Zondag leggen BN’ers ‘rouwende knuffels’ neer op het Museumplein, om de kinderen te herdenken die zijn gestorven aan de gevolgen van aids. Ook in Rotterdam zijn verschillende activiteiten. De hele maand december zetten kappers in het hele land zich in voor aidsvoorlichting, in samenwerking met het Aids Fonds. Inmiddels een traditie: de verkoop van ArtBags, om geld in te zamelen voor aidsprojecten in ontwikkelingslanden. Donderdag 5 december vindt om 21.00 uur in EYE Amsterdam de première plaats van de documentaire ‘De Tijd Daarna’.

Lees ook:Wereld Aids Dag 2014
Lees ook:Wereld Aids Dag 2012
Lees ook:Lovedance – trouwen in Las Vegas stijl in Paradiso
Lees ook:Wereld Aids Dag 2011
Lees ook:Wereld Aids Dag 2015 – de activiteiten op een rij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>