Herdenking San Francisco moord op Harvey Milk 35 jaar geleden

San Francisco herdenkt woensdag de 35e jaardag van de moord op de homoseksuele politicus Harvey Milk en burgemeester George Moscone. Op 19.00 uur plaatselijke tijd begint een candlelight vigil (een bijeenkomst in stilte met kaarsen) op Milk Plaza voor het stadhuis, met een optreden van het Gay Men’s Chorus, een toespraak van Dustin Lance Black en een opgenomen boodschap van Harvey Milk (trailer Oscar-winnende film ‘Milk’: klik hier).

Milk en Moscone waren eind 70er jaren de belangrijkste pijlers van hoop voor onderdrukte minderheden, zoals homoseksuelen. Ze vertegenwoordigden de geest van die tijd in San Francisco, sinds de Flower Power een stad waar iedereen welkom was. Nu, 35 jaar later, is het opnieuw tijd om samen te komen, aldus de organisatoren, ‘om Harvey en George te herdenken, maar ook om hun visie op een stad van hoop nieuw leven in te blazen. Meer dan ooit moeten we mekaar hoop influisteren.’

 

Lees ook:Tv-tip: Milk bij Canvas
Lees ook:Californië krijgt Harvey Milk Day
Lees ook:‘Milk’ beste film van 2008
Lees ook:Vanaf vandaag draait ‘Milk’ in Nederland
Lees ook:Verbod op Harvey Milk-dag opgeheven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>