Amsterdam krijgt aidsmonument op Piet Heinkade

Amsterdam krijgt een aidsmonument. Op 1 december 2015 – Wereld Aids Dag – moet het worden onthuld op de Piet Heinkade, als eerbetoon aan alle mensen die aan de gevolgen van aids zijn gestorven maar ook aan de buddy’s die ze bijstonden. Het aidsmonument is ook een ode aan Amsterdam, een stad waar mensen altijd hun toevlucht vonden die zich in hun eigen woonplaats niet op hun gemak voelden of gediscrimineerd werden.

De initiatiefnemers kiezen voor deze locatie vanwege het prachtige uitzicht op het IJ. De locatie gaat in de toekomst deel uitmaken van de nieuwe wandelroute van het Centraal Startion naar het Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Lees ook:AIDSmonunument in Amsterdam – We tellen af tot aids de wereld uit is
Lees ook:AIDSmonument onthuld op 1 december 2016 in Amsterdam
Lees ook:Ontwerp Aids monument Amsterdam bekend
Lees ook:Expositie ‘Living by Numbers’ over AIDSmonument bij IHLIA
Lees ook:Levi’s lanceert eerste internationale ‘Pride collectie’ in samenwerking met de Harvey Milk Foundation

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>