Europese testweek: ‘Talk HIV. Test HIV’

Vrijdag 22 tot en met vrijdag 29 november 2013, aan de vooravond van Wereld Aids Dag, vindt de eerste Europese hiv-testweek plaats, op initiatief van HIV in Europe: de European HIV testing week. In tientallen landen komen organisaties met activiteiten die het belang van testen op hiv in de spotlights zet. Hoe eerder je je laat testen op hiv, hoe beter, aldus kenners op hiv-gebied, zoals wetenschappers, medici en maatschappelijke organisaties. In Europa lopen naar schatting 2,3 miljoen mensen rond met hiv,van  wie ruim eenderde dat niet weet.

Ongeveer de helft van de Europeanen krijgt de diagnose te laat: pas in een vergevorderd stadium van de hiv-infectie. Vaak zijn er dan al aids-gerelateerde klachten. Op tijd testen en snel met behandeling beginnen is wat HIV in Europe nastreeft. Het levert grote voordelen op voor zowel de patiënt als voor de samenleving. Zo neemt de kans op overdracht aanzienlijk af bij mensen die zich laten behandelen. 

Lees ook:Mannen met zaadbalkanker gaan door schaamte onnodig laat naar de huisarts
Lees ook:Veel mensen hebben hiv en weten dat niet
Lees ook:Doe jij het ook ? – Hiv-testweek Amsterdam
Lees ook:Aantal nieuwe HIV-diagnoses blijft hoog, maar neemt niet toe
Lees ook:Hiv Vereniging: late start hiv-zorg bij bijna helft diagnoses onacceptabel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>