Homo’s moeten overwinning in Sotsji kunnen vieren met een zoen

Homoseksuele atleten die tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji een overwinning te vieren hebben, moeten dat met een zoen kunnen doen. Dat zei Gerard Dielessen, directeur van NOC*NSF, vandaag in de Tweede Kamer. De Kamer sprak vandaag over de Winterspelen en de situatie van homoseksuelen in Rusland met organisaties als NOC*NSF, het COC en Amnesty International. De organisatie in Sotsji staat politieke statements tijdens de Spelen niet toe. Politiek en seksuele identiteit overlappen elkaar in Rusland. ’Zoenende mannen op een sportveld zijn verboden’, zei Tanja Ineke van het COC.

‘Als een kind dat ziet, is het propaganda’ en dat is sinds de invoering van een omstreden wet verboden. President Poetin zei een paar weken geleden tegen het Internationaal Olympisch Comité dat iedereen welkom is in Sotsji, ‘ongeacht nationaliteit, ras of seksuele oriëntatie’. Maar het is niet zeker of openlijk vertoon van homoseksualiteit op de Spelen inderdaad zal worden getolereerd, zo bleek vandaag opnieuw tijdens het rondetafelgesprek. Om nog maar te zwijgen over het uitermate intolerante, homovijandige klimaat onder de Russen zelf. Binnenkort spreekt de Kamer met het kabinet over de rol van Nederland tijdens de komende Winterspelen.

Lees ook:Poetin ‘is bevriend met homo’s’
Lees ook:Vice-president Europese Commissie boycot Winterspelen Sotsji
Lees ook:Poetin: homo’s welkom, als ze maar bij kinderen wegblijven
Lees ook:Ook Belgische premier boycot Winterspelen Sotsji
Lees ook:Mannen in kilts taboe tijdens opening Winterspelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>