Homohuwelijk nu ook op Hawaii

Sinds dinsdag 12 november kunnen homo-  en lesbokoppels met elkaar trouwen op Hawaii. Daarmee is Hawaii de zestiende Amerikaanse dat het burgerlijk huwelijk openstelt voor koppels van hetzelfde geslacht. Dinsdag stemde de Senaat in, met 19 voor -en 4 tegenstemmen. Afgelopen vrijdag keurde het Huis van Afgevaardigden de wet al goed. Inmiddels heeft gouverneur Neil Abercrombie de wet ondertekend.

‘Eindelijk is vanaf vandaag iedereen zichtbaar die tot nu toe onzichtbaar bleven’, zei de gouverneur. Eerder had president Obama de goedkeuring in zijn geboortestaat Hawaii al toegejuicht. Hij zie: ‘Ik was er altijd al trots op in op Hawaii te zijn geboren, maar hierdoor voel ik me nog trotser.’ Vanaf 2 december kunnen homo- en lesbokoppels met elkaar trouwen op Hawaii.

Lees ook:Eerste homohuwelijken op Hawaii
Lees ook:Same-sex huwelijk nu ook in Schotland
Lees ook:Nu ook ‘homohuwelijk’ in Washington
Lees ook:Homohuwelijk in Massachussetts verruimd
Lees ook:Homo’s en lesbo’s kunnen opnieuw trouwen in Californië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>