Eerste Kamer stemt voor wet Lesbisch ouderschap

Een meerderheid van de Eerste Kamer is vóór de wet Lesbisch ouderschap. De stemming is pas op 19 november, maar tijdens het debat op 12 november bleek dat de meerderheid van de senatoren vóór is. ‘Eindelijk is het afgelopen met de wettelijke discriminatie van lesbische gezinnen’, zegt Tanje Ineke, voorzitter van COC Nederland.

De nieuwe wet regelt dat lesbische ouderparen net als heterokoppels hun kind op het gemeentehuis kunnen erkennen. Nu moeten ze dat nog regelen met een ingewikkelde adoptieprocedure en kan in het ergste geval een kind wees worden als één van beide moeders tijdens die procedure sterft. Het wetsvoorstel ligt al een jaar op de plank in de Eerste Kamer. Het COC pleit al sinds de openstelling van het burgerlijk huwelijk in 2001 voor gelijke rechten voor lesbische gezinnen. De wet werd in 2011ingediend door de staatssecretaris van Justitie, Fred Teeven en in oktober 2012 door de Tweede Kamer aangenomen.

Lees ook:Doorbraak voor lesbische duo-moeder
Lees ook:Eerste duomoeders erkennen kind in gemeentehuis
Lees ook:Lesbische ouders kunnen kind eenvoudiger erkennen
Lees ook:Lesbische moeders met bekende donoren gezocht
Lees ook:Definitief afgelopen met de weigerambtenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>