Nieuw anaal-condoom moet seks safer en geiler maken

Bill Gates financiert een deel van het onderzoek naar een nieuw condoom voor anale seks, dat safe moet zijn en moet aanvoelen alsof je  ’het zonder doet’. In de Verenigde Staten begint eerdaags een klinische studie naar het zogenoemde Origami anale condoom (OAC), een revolutionair nieuw siliconen-condoom, dat eruitziet als een accordeon en net zo makkelijk als dat instrument samen te vouwen is.

De actieve partner kan met wat glijmiddel vrij en vrolijk tekeer gaan en het gevoel hebben alsof hij geen condoom om heeft. Het condoom is geen curiositeit, maar een serieuze poging om het aantal nieuwe gevallen van hiv in te dammen. De studie wordt met steun van het Amerikaanse National Institute of Health uitgevoerd oor het Fenway Institute in Boston, een organisatie die zich inzet voor mensen met hiv. De studie moet komend jaar van start gaan en als alles goed gaat, kunnen de gezondheidsautoriteiten het jaar erop hun fiat aan het nieuwe condoom geven. Als ook Europese autoriteiten de zekerheid van het condoom garanderen,  kan het OAC ook in Europa op de markt komen.

Lees ook:Heterovrouwen barebacken vaker dan homomannen
Lees ook:Anale seks voor vrouwen
Lees ook:Nieuw condoom geen spelbreker meer
Lees ook:Duizend condoomtesters gezocht
Lees ook:Uit de kleren en geld inzamelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>