Annie Lennox opent nieuw centrum voor hiv en seksuele gezondheid in Londen

De Britse zangeres Annie Lennox heeft in East-Londen een nieuw medisch centrum voor hiv en seksuele gezondheid geopend. het Clifden Centre/Jonathan Mann Clinic in het Homerton Hospital. De Eurythmics-ster is hiv-ambassadeur voor Boris Johnson, de burgemeester van Londen. ‘Mensen die effectief worden behandeld, leven langer en zijn gezonder en gelukkiger’, aldus Lennox.

‘Deze nieuwe kliniek kan meer mensen de behandeling geven die ze nodig hebben.’ Cijfers wijzen uit dat Britse homomannen nog altijd veel meer risico lopen om hiv te krijgen dan heteromannen. Afgelopen juli bleek uit een onderzoek dat het aantal hiv-positief geteste homo- en biseksuele mannen in Londen sterk was gestegen: met 1.720 nieuwe gevallen een toename van 21 procent in vergelijking met 2011. In de Londense homoscene loopt naar schatting één op de zeven mannen rond met hiv.

Lees ook:Roze ouderen leven vaker alleen
Lees ook:Homo’s zorgen indirect voor meer nageslacht
Lees ook:Homo’s hebben vaker kanker
Lees ook:Roze senioren ongezonder dan hetero ouderen
Lees ook:Heterovrouwen barebacken vaker dan homomannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>