Gewapende aanslag op Rainbow Café in Sint-Petersburg

Zondagavond vond in een activiteiten-centrum in Sint Petersburg een gewapende aanval plaats op ‘Rainbow Coffee’, een activiteit van LaSky voor jonge roze Russen die zich richt op hiv-preventie. Twee gemaskerde mannen kwamen binnen; de één schoot met een luchtdrukgeweer in het rond en de ander sloeg met een honkbalknuppel. Een vrouw werd gewond door de honkbalknuppel en een man werd in zijn oog geschoten. In het ziekenhuis bleek dat hij dat ook zal moeten missen.

De politie zei later ‘geen bewijs te kunnen vinden’.  Op extremistische sites werd al een tijd opgeroepen om het café te komen verstoren. LaSky laat in een verklaring weten dat deze aanval laat zien dat het homofobe klimaat in de stad escaleert: ‘Diegenen die haatgevoelens op grond van seksuele voorkeur en identiteit aanwakkeren, onder wie politieke en religieuze leiders, zijn hiervoor verantwoordelijk. Deze aanval laat ook zien dat dit soort progroms  zich verplaatsen van de straat naar besloten privé-evenementen’, aldus LaSky.

Lees ook:Homo websites in Turkije geblokkeerd
Lees ook:Tv-tip: Cold Fear – Gay life in Russia
Lees ook:Transgenders in Zweden niet langer ‘mentaal ziek’ verklaard
Lees ook:Eerste roze filmfestival in India
Lees ook:Hyves pakt homohaatsites aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>