Utrechtse homo-jongeren komen kerk niet in

De Utrechtse jongerenafdeling van het COC, Jong & Out, mag geen zaal huren in het pand van de Evangelische Gemeente Utrecht. Op de website van de kerk staat dat de zaal te huur is voor bruiloften, vergaderingen en bijeenkomsten van groepen. Maar homoseksualiteit is ‘een dilemma in het christendom’, vindt de kerk. De achterban zou not amused zijn als homo’s er samenkomen.

‘Het is ons gebouw en wij bepalen aan wie we ruimtes verhuren’, reageert de kerk. ‘We kiezen daarbij voor neutrale organisaties en zouden bijvoorbeeld ook geen ruimte verhuren aan de pedofilievereniging.’ We kunnen ons achter de oren krabben: opnieuw worden homo’s en pedo’s over één kam geschoren. Burgemeester Wolfsen zal zich ‘nader op de hoogte laten stellen’. Jong & Out is geschokt en kijkt of er juridische stappen mogelijk zijn.

Lees ook:Evangelie Gemeente Utrecht ‘discrimineerde op grond van homoseksuele gerichtheid’
Lees ook:COC-voorzitter praat over homo’s en geloof in Pauluskerk Breukelen
Lees ook:Homohuwelijk erdoor in Engeland en Wales
Lees ook:Trump kiest voor homofobe Pence: op logo ‘penetreert T de letter P’
Lees ook:Verdeeldheid binnen Anglicaanse kerk om ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>