Oud-prof vertrouwenspersoon voetbalhomo’s

Oud-profvoetballer Danny Hesp wordt de vertrouwenspersoon voor voetballers die uit de kast zouden willen komen maar dat niet durven. Dat maakte de voorzitter van de spelersvakbond vandaag bekend. Hij gaat voorlichting geven bij clubs, maar wil er vooral zijn voor collega’s die bang zijn voor de gevolgen van een coming-out. ‘Voetballers liggen onder een vergrootglas. De eerste prof die uit de kast komt, zal voorpaginanieuws zijn in Nederland’, zei Hesp vrijdag in EenVandaag.

De 43-jarige oud-prof speelde onder meer bij Ajax, sc Heerenveen, AZ en NEC. Het COC, de KNSB en de John Blankenstein Foundation zijn betrokken bij de aanstelling van Hesp. Eerder dit jaar stelde de Engelse voetbalwereld ook al een vertrouwenspersoon in. Dar hebben zich sindsdien acht voetballers gemeld. De grootste uitdaging ligt bij de fans, denkt Hesp. ‘Voetballers zijn ruimdenkende mensen, ik heb nooit meegemaakt dat collega’s er echt een probleem van maakten. Alleen spelers met een bepaalde geloofsovertuiging kunnen een obstakel zijn.’

Lees ook:Twee Engelse topvoetballers ‘binnenkort uit de kast’
Lees ook:Voetbalwereld maakt meer werk van acceptatie LHBT’s
Lees ook:Geen ruimte voor homofobie in topvoetbal
Lees ook:Homo-emancipatie in sport stap dichterbij
Lees ook:Biografie over John Blankenstein op komst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>