Klinken op succes van voorlichting Gay-Straight-Alliances in Limburg

Op vrijdag 11 oktober 2013 (Internationale Coming Out Dag) heft de Maastrichtse wethouder welzijn en onderwijs Mieke Damsma om 19:30 in Café Rosé, Bogaardenstraat 43 in Maastricht het glas op de bijzondere ontwikkeling van het Limburgse GSA-netwerk. Tevens wordt stilgestaan bij het nieuwe record van 752 gastlessen seksuele diversiteit in Limburg. Hiermee bereikt COC Limburg 18.800 leerlingen in Limburg! Een unieke prestatie in Nederland die door geen enkele andere regio wordt geëvenaard (bron: persbericht).

 

Een GSA (Gay-Straight Alliance) is een groep leerlingen (en ondersteunende docenten) die willen dat hun school veilig is voor iedereen, of je nu homo, hetero, lesbo, bi, transgender of in dubio bent. GSA’s in Nederland bestaan sinds 2008 en hebben een enorme vlucht genomen. Overal op middelbare scholen schieten GSA’s als paddenstoelen uit de grond, maar nergens in Nederland is de symbiose tussen voorlichtingslessen van het COC en het oprichten en in stand houden van GSA’s zo groot als in Limburg. Gerrit Jan Wielinga van het GSA-docentennetwerk Nederland: ‘De manier waarop docenten en voorlichters van het COC in Limburg de GSA hebben opgepakt is bewonderenswaardig. Door de GSA als een onmisbare link te zien binnen het onderwijs voor leerlingen die worstelen met hun geaardheid en/of genderidentiteit zijn er grote stappen genomen om scholen in Limburg inclusiever te maken. Limburg is hierin echt een voorbeeld voor de rest van het land.’ Vrijdag zal de heer Wielinga aan de hand van een korte presentatie vertellen over het succes van de GSA’s in Nederland en uitleggen wat nu precies zo bijzonder is aan hoe Limburg de GSA’s hebben opgepakt. Vervolgens zal Mieke Damsma (wethouder welzijn en onderwijs Gemeente Maastricht) het glas heffen op de bijzondere ontwikkeling van het GSA-netwerk in haar stad en Limburg in het algemeen.

Lees ook:Kick-off Gay-Straight Alliances Limburg
Lees ook:Paarse Vrijdag 2014 – tegen homofobie op school
Lees ook:Homogeschiedenis.nl maakt homoseksualiteit bespreekbaar op school
Lees ook:Burgemeester Maastricht op werkbezoek bij COC Limburg
Lees ook:Docentenavond gay-straight alliance bij COC Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>