Golfstaten willen LHBT’s met medische test weren

De Golfstaten zijn van pan om lesbische vrouwen, homomannen en biseksuelen te weren met een test die door Koeweit is ontwikkeld. Volgens Arab News zou het niet om een ‘homo-test‘ gaan, maar om een ‘medische gendertest’, om transgenders buiten de grenzen te houden. Toeristen en buitenlandse werknemers moeten zich eerdaags aan een test onderwerpen om vast te stellen of ze tot de roze medemensen behoren, als ze naar de Golfstaten willen. Blijkt dat het geval, dan komen ze er niet in.

Hoe de test werkt, is nog niet bekend. Het ministerie van Volksgezondheid in Koeweit bevestigde het nieuws: ‘Gezondheidscentra voeren nu al medische testen uit om de gezondheid van expats te onderzoeken, die het land willen binnenkomen.’ De test zal gaan gelden in Bahrein, Koeweit, Qatar, Oman, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, landen waar homoseksualiteit sowieso al verboden is. In Saoedi-Arabië staat er zelfs de doodstraf op.

 

Lees ook:Saoedi-Arabië straft amper anders dan IS
Lees ook:Saoedi-Arabië wil homorechten schrappen van lijst VN-doelen
Lees ook:Twaalf VN-organisaties spreken zich uit voor mensenrechten LHBT’s
Lees ook:Oudere homomannen baseren hiv-status vaker op oude hiv-test
Lees ook:De cel in na babbelen over seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>