Droomboek voor Rusland

GayKrant en COC Nederland roepen hetero’s en LHBT’s op om een droom in te zenden over het Rusland van de toekomst; een land waarin alle mensenrechten gerespecteerd worden. Deze dromen zullen worden opgenomen in het Droomboek voor Rusland. De organisaties zullen koning Willem-Alexander vragen om het Droomboek in november aan te bieden aan president Poetin. ’De situatie voor LHBT’s in Rusland is momenteel dramatisch”, aldus Edwin Reinerie van de GayKrant en Tanja Ineke van COC Nederland. “We willen Poetin een beeld voorspiegelen van hoe goed het in Rusland zou kunnen zijn als de mensenrechten van LHBT’s wél gerespecteerd worden. Als een lesbisch meisje uit Siberië wél ergens terecht zou kunnen als ze worstelt met haar gevoelens, als Rusland zijn LHBT-gemeenschap met trots zou omarmen’ (bron: persbericht).

Prominenten als Barbara Barend, Frits Hoefnagel, Boris Dittrich,Gordon en Dolly Bellefleur hebben toegezegd een bijdrage aan het Droomboek te leveren. Het COC vroeg koning Willem-Alexander eerder om bij president Poetin aan te dringen op intrekking van de Russische anti-homowet en om de slechte situatie van LHBT’s en de mensenrechtensituatie in Rusland in het algemeen aan de orde te stellen. De koning bezoekt Rusland op 9 november, ter afsluiting van het Nederland-Rusland jaar. Naar verwachting zal hij een ontmoeting hebben met president Poetin. GayKrant en COC Nederland zullen koning Willem-Alexander begin november het Droomboek voor Rusland overhandigen, met het verzoek dit aan te bieden aan president Vladimir Poetin. De dromen kunnen gestuurd worden naar [email protected] Brieven in het Engels, maar ook foto’s, tekeningen en gedichten zijn welkom. Schrijvers kunnen zich richten tot president Poetin, voor wie het Droomboek bedoeld is.

Lees ook:Koning bezoekt 70-jarige COC
Lees ook:Vice-president Europese Commissie boycot Winterspelen Sotsji
Lees ook:Cohen hangt homovlag halfstok als Poetin komt
Lees ook:Priester USA: ‘Poetin doet met zijn anti-homowetten wat goed is voor Rusland’
Lees ook:Petitie: Rutte niet naar Rusland!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>