Duitse campagne tegen homohuwelijk

Vlak voor de parlementsverkiezingen in Duitsland is een groep opgestaan die overal posters ophangt met leuzen tegen het homohuwelijk: het openstellen van het burgerlijk huwelijk. De BIG Partei heeft in haar partijprogramma een aantal antihomo-punten opgenomen en posters laten drukken met de leuze ‘Ieder kind heeft recht op een vader en een moeder’.

De campagne stuit op veel weerstand, zelfs bij de christelijke CDU van Bondskanselier Angela Merkel, een partij die zich al jaren uitspreekt tegen openstelling van het huwelijk. Het zit er dik in dat Merkel de verkiezingen komende zondag wint, al is het onzeker met wie ze het regeringspluche zal delen: de liberale FDP (zoals tot nu toe) of de socialistische SPD (de ‘große Koalition’). Hoe dan ook, met Merkel aan het roer ziet het er naar uit dat de Roze Duitsers opnieuw vier jaar zullen moeten wachten voor ze officieel mogen trouwen. Ze kunnen al wel een samenlevingsovereenkomst afsluiten, iets wat de Oosterburen zelf graag (ten onrechte) ‘homohuwelijk’  noemen.

Lees ook:Homohuwelijk nu ook legaal in Duitsland
Lees ook:Duitse rechtspopulistische AfD speelt homo’s en moslims tegen elkaar uit
Lees ook:Naakte kanselier taboe bij carnaval Keulen
Lees ook:Bondskanselier Merkel blijft tegen ‘homohuwelijk’
Lees ook:Kerkprotest tegen Schots homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>